22 Mart 2013 Cuma

ABD bu saati takanlara potansiyel terörist olarak bakıyor


asker saati

Ülkemizde asker saati olarak bilinen, Casio'nun tarihte en çok satan modeli F-91W, Guantanamo hapishanesinde de çok popüler.

Her Türk genci askerliğini aslanlar gibi yapar. Yapar da, askerliğin eksik olmayan bir ritüeli de teslim olmadan evvel alınan ''asker saati''dir. Hep ''Çalarlar oğlum o saati'' geyiklerine maruz kalan asker adayı, çareyi piyasadaki belki de fiyat / performans oranı en iyi olan saat Casio F-91W'yi 15 - 25 TL arası fiyata satın almakta bulur. Türkiye'de ''asker'' gözüyle bakılan Casio F-91W kullanıcıları, ABD'de ise ''terörist'' damgası yemeye aday olarak görülüyor.
Denbeaux tarafından, terör suçlularının tutulduğu ünlü Guantanamo Bay hapisanesinde 517 mahkum üzerinde yapılan araştırma, terör suçlularının yüzde 28'inin ya bu saate sahip olduğu, hatta çoğunun bu saat kolundayken yakalandığı sonucunu ortaya çıkardı.
1995 yılında Ramzi Yousef ve Khalid Shaikh'in Manila'dayken Papa'ya suikast girişimleri başarısız olmuştu. Daha sonra bu ikilinin otel odasındaki bilgisayarlarında Casio F-91W'nin bomba ateşlemede nasıl kullanılacağına dair dökümanlar yakalanmıştı. Bu olay sonrasında da saat bir anda dünyanın büyük kısmında kötü bir ün edindi.
Siz siz olun, asker saatinizle ABD'ye girmeye kalkmayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder