Ajvar Sosu Tarifi
- 4 tane Patlıcan
- 8 tane kırmızı biber
- 10 tane salçalık domates
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, tercihe göre acı pul biber
-Patlıcan ve biberleri közleyin kabuklarını temizleyip küçük küçük doğrayın
-Domatesleri rendeleyin veya rondodan geçirin
-Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın veya rendeleyin
-zeytinyağında soğan ve sarımsakları kavurun, üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin.
-Domatesler suyunu çekince közlenmiş patlıcan ve biberleri ilave edin, tuz ve baharatını da ekleyip, 5-10 dakika daha pişirin.
- blendırdan geçirip sıcak sıcak kavanozlara koyun, üzerine zeytinyağı dökerek kavanozların kapağını kapatın. Bu şekilde buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder