2 Ağustos 2013 Cuma

Afyon Lokumu Tarifi

Afyon Lokumu Tarifi

4 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 5 (4 oy, puan: 4,00 / 5)
Puan verebilmek için  yapmalısınız.
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama:10dk Pişirme:20dk

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt (Krem şanti için)
  • Hindistan cevizi
  • Çekilmiş Antep fıstığı
Tenceremize sütü, şekeri, unu ve nişastayı koyup karıştırıyoruz. Margarini de ekleyip balon balon kabarana kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıyoruz ve vanilyayı kremamıza karıştırıyoruz. Diğer tarafta krem şantimizi bir çay bardağı süt ile çırpıyoruz. Dikdörtgen büyük boy borcama bol miktarda hindistan cevizi koyuyoruz. Bol olsun çünkü kremayı üzerine dökeceğiz borcama yapışırsa çıkarması zor olur. Kremayı üzerine serip soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra krem şantiyi de üzerine serdikten sonra buzdolabında bir gece bekletiyoruz. Servisten önce uzun şeritler halince muhallebimizi kesiyoruz. Her şeridi de kendi içinde küçük küçük kesiyoruz ve krem şantili kısmı içte kalacak şekilde sarıyoruz. Dış kısmını ise hindistan cevizine bulayıp dilediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder