2 Ağustos 2013 Cuma

Evde Bardakta Mısır

Evde Bardakta Mısır

2 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 5 (2 oy, puan: 3,00 / 5)
Puan verebilmek için  yapmalısınız.
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik Hazırlama:20dk Pişirme:20dk

  • 1 konserve mısır veya bütün mısır alıp taneleyebilirsiniz
  • Tereyağı
  • Su
  • Kimyon, karabiber, pul biber (isteğe bağlı farklı baharatlar)
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Tuz
Mısırları bir tencerenin içine döküyoruz ve üzerini kapatacak şekilde su ekleyip yarım saatte yakın kaynatıyoruz ki sert kalmasın. Kaynayan mısırları süzüp bir tabağın içine alıyoruz. Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz. Yağ eridikten sonra servis yapacağımız tabaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine döktükten sonra birer çay kaşığı baharatları üzerine serpiyoruz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder