2 Ağustos 2013 Cuma

Lahmacun

Lahmacun

3 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 5 (3 oy, puan: 4,33 / 5)
Puan verebilmek için  yapmalısınız.
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik Hazırlama:25dk Pişirme:1 saat

  • Yarım kg kıyma
  • 1 kg kuru soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 10 adet domates
Bir kapta soğanı, sarımsağı elde doğruyoruz. İsterseniz robotta da yapabilirsiniz fakat sulandığı için ben tercih etmedim. Maydanozu doğrayıp baharatlarını atıyoruz. Domatesleri de doğrayıp salça ile birlikte diğer harcımızla karıştırıyoruz. Kıymayı koyup karıştırdıktan sonra kuyruk yağını ve sıvı yağı ekliyoruz ve bir kez daha karıştırıyoruz. Harcımız hazır. ( Sıvı yağ eklememin sebebi lahmacunun yumuşak kalmasını sağlaması)
Ben lahmacunu odun fırınına gönderdim. Lahmacun salata, dilim domates-salatalıkla ve limonla harika olur, tavsiye ederim ve tabi ki ayranla:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder