2 Ağustos 2013 Cuma

Keçi Peynirli Sebzeli Tost

Keçi Peynirli Sebzeli Tost

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Puan verebilmek için  yapmalısınız.

  • Ezine keçi peyniri
  • közlenmiş kırmızı biber
  • yeşil biber
  • kabak
  • büyük boy tost ekmeği
İşe önce sebzelerimizi pişirerek başlıyoruz. Yeşil çarliston biberleri temizleyip uzunlamasına kestikten sonra ızgarada pişiriyoruz. Kabağı da serçe parmağı boyutlarında kesip ızgarada pişiriyoruz. Bunun için evlerdeki elektrikli dumansız ızgaralar kullanılabilir. Ya da daha kolayı fırın tepsisine yağlı kağıt serip sebzeleri üzerine dizmek ve fırına sürmek. Görüldüğü gibi yağ kullanılmadığı için yaz için oldukça ideal, pratik ve besleyici bir öğün olabilir. Sebzelerimiz hazır olduğunda tost ekmeğinin üzerine istediğimiz miktarda keçi peyniri koyuyoruz, üzerine sebzeleri yerleştiriyoruz ve tekrar bir miktar keçi peyniri serperek ekmeğin diğer parçasını kapatıyoruz. Hazırladığımız tostları tost makinesinde pişirdikten sonra ikiye kesip mevsim yeşillikleri ile servis ediyoruz. Eğer kızartma seviyorsanız sebzeleri teflon tavada yağda kızartarak da tostumuzu yapabilirsiniz. Hatta ben patlıcan da ekledim. Kesinlikle harika bir sonuç elde ettim. Şimdiden afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder