2 Ağustos 2013 Cuma

çiğ2

arkadaşlar etsiz çiğ köftemi yemek istiyorsunuz alın size tarif.1kğ esmer çiğ köftelik bulgur.2ad orta boy kurusogan.5diş sarımsak,50grisot.50 grkırmızı pulbiber.2yemek kaşığı karışık köfte baharatı .1yemek kaşıgı sumak.1 tatlı kaşıgı kara biber.2 yemek kaşığı domates salçası.2 yemek kaşığı acı biber salçası.2kaşık tatlı biber salçası.yarım çaybardağı nar ekşisi 1 adet limon.1 ağ maydanoz.
YAPILIŞI:
ÖNCE İSOT VE PULBİBERİ DERİN BİR KASEYE KOYUN VE ÜZERİNE KAYNAR SU KOYUN ÜSTÜNÜ ÖRTECEK KADAR 15DK BEKLESİN 15.DK SONRA SOGANLARI,SARIMSAGI ROBOTTA ÇEKİN.BULGURU VE DİĞER MALZEMELERLE BERABER 1 ADET LİMONU YIKAYIP DÖRDE BÖLÜP ÇİĞ KÖFTE TEPSİSNE KOYUN MAYDANOZ HARİÇ ELDİVEN GİYEREK YOGURMAYA BAŞLAYIN TUZU İSTEĞE BAĞLI OLARAK YUMUŞAMAYA YAKIN TADINA BAKARAK İLAVE EDİNİZ.SU HEMEN KULLANMAYIN YOĞURURKEN BULGURLAR TANE TANE OLCAKTIR OZAMAN 3 AVUÇ SU KOYUN TAHNİ 45 DK YOGURDUKTAN SONRA İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ YAPRAKLARINI İLAVE EDİNİZ 20DK DAHA YOGURDUKTAN SONRA OLMUŞ OLACAKTIR 
NOT:SU FAZLA KULANMAYINIZ TANE TANE OLDUKCA ELLE SERP YAPIN .AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder