2 Ağustos 2013 Cuma

Ajvar Sosu Tarifi

Ajvar Sosu Tarifi

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Puan verebilmek için  yapmalısınız.

  • 4 tane Patlıcan
  • 8 tane kırmızı biber
  • 10 tane salçalık domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, tercihe göre acı pul biber
-Patlıcan ve biberleri közleyin kabuklarını temizleyip küçük küçük doğrayın
-Domatesleri rendeleyin veya rondodan geçirin
-Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın veya rendeleyin
-zeytinyağında soğan ve sarımsakları kavurun, üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin.
-Domatesler suyunu çekince közlenmiş patlıcan ve biberleri ilave edin, tuz ve baharatını da ekleyip, 5-10 dakika daha pişirin.
- blendırdan geçirip sıcak sıcak kavanozlara koyun, üzerine zeytinyağı dökerek kavanozların kapağını kapatın. Bu şekilde buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder