Tarator
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı ceviz
- 1 fincan tahin
- 1 çay kasığı kırmızı toz biber
- 5 çay kaşığı limon suyu
- yarım demet maydanoz
- 1 adet salatalık turşusu
- isteğe göre domates
Tuz havana konulur. Sarımsaklar soyulup havana konulur ve iyice dövülerek ezilir. Başka bir kaba alınır. Ceviz havanda dövülerek ezilir, ilave edilir. Tahin ilave edilir. Kırmızı toz biber ilave edilir.. limon suyu da ilave edilerek çırpma teli ile iyice çırpılır. Maydanoz çok ince kıyılır ve ilave edilir, karıştırılır. Tabaklara konur.Salatalık turşusu dilimlenir üzerine konur.
İsteğe göre domates de ilave edilir.
İsteğe göre domates de ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder