2 Ağustos 2013 Cuma

Lahmacun İçi Tarifi

Lahmacun İçi Tarifi

3 votes, average: 3,00 out of 53 votes, average: 3,00 out of 53 votes, average: 3,00 out of 53 votes, average: 3,00 out of 53 votes, average: 3,00 out of 5 (3 oy, puan: 3,00 / 5)
Puan verebilmek için  yapmalısınız.

750 gr kaburga kıyması(lahmacunda süper oluyo)
4-5 adet domates
4-5 adet biber
3/1 demet maydanoz
5-6 adet büyük boy soğan
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvıyağ
karabiber
pulbiber 
tuz
bütün malzemeleri küçük küçük doğradım, soğanlar robottan geçirdim.salçayı,sıvıyağı, baharatları ekleyip özleşmesi için elimle karıştırdım.
bizim burada odun fırınları var oralarda pişirttiriyoruz lahmacunu. ama fırına götürme imkanı olmayanlar ekmek hamuru alabilir yada kendileri mayalı hamur yapıp merdaneyle açarak ortasına iç harçtan koyup evlerindeki fırında pişirebilirler.evdeki fırında kenarları kuru olabilir fırına koymadan sıvıyağla yoğurdu ezip sürerseniz daha yumuşak olur..ayrıca fırından çıkarında kenarlarını yağlamak gerekir..
eğer evde deneyen olursa resim çekip yollarlarsa sevinirim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder