2 Ağustos 2013 Cuma

Kolay Baklava (Baklavalık Yufkadan)

Kolay Baklava (Baklavalık Yufkadan)

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Puan verebilmek için  yapmalısınız.
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama:5dk Pişirme:35dk

  • 1 paket baklavalık yufka (yarısını kullandım)
  • 2.5 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket margarin veya tereyağı ( Tereyağlı tabiki daha güzel olur)
Şerbeti;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
Üzerine;
  • Çekilmiş Antep fıstığı
Çok çok basit bir baklava tarifi. Mutlaka tek tek açılıp yapılan ev baklavaları gibi olmaz ama bir anda kolayca yapmak için çok uygun bir tarif.
Baklavalık yufkanın yarısını ayırıp kaldıralım. Kullanacağımız yarısını pişireceğimiz tepsiye alalım ve yufkanın tam yarısına cevizleri döşeyelim. (Yani defter yaprağı gibi düşünecek olursak bir yarısına ceviz koyup diğer yarısını bunun üzerine kapatıyoruz.) Sonra bıçakla baklavalık kesiyoruz. Tavada erittiğimiz tereyağını iyice kızdırıyoruz tabiki kararacaktır. Daha sonra kestiğimiz baklavanın üzerine döküyoruz. Önce bir kaşıkla bakalım yağ iyice kızmamışsa dökmeyelim tel tel oluyorsa dökebilirsiniz. Sonra ise fırına verip pişiriyoruz. Şerbeti de bir tencerede hazırlayıp baklava soğuk şerbet sıcakken baklavanın üzerine döküyoruz. Süsleme için antep fıstığı veya ceviz kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder